2010. április 26.

Építkezés páholyból

Február 26-án kezdték el a fiatalok a házat csinálni majd két hónap alatt bizony nagyon sokat haladtak. Ha nem mi lennénk, akkor azt mondanám, hogy ezt bizony így kell csinálni.
Gyakorlatilag páholyból nézzük, hogy hogy alakulnak a dolgok, s mivel a helyszínen vagyunk, nagyon sok probléma, ami csak úgy hirtelen keletkezik, már el is hárítható, vagy áthidalható, mert megbeszéljük és nincsenek akadások és eltolódások. Volt olyan szombat (!), hogy 3 szakipar itt nyüzsgött, és úgy kellett leállítani őket, hogy vasárnap ne jöjjenek már, mert az a nap mégiscsak a pihenésé! Nagy segítség, hogy a kivitelező gyakorlatilag mindenhez ért, értsd nem kell külön kőművest, ácsot, stb. hívni és nem kell a szakiparoknak várni egymásra, illetve, hogy a villanyász és a burkoló a szomszédunk, sőt még a sittet is a szomszédok vitték el.
Úgyhogy haladunk mint a szél, bár nem hiszem, hogy júliusnál előbb kiköltözés lesz ebből, de végül is addig folyamatosan menni fognak a munkálatok, lesz ez 4 hónap, mire felépül, de máskülönben meg ki tudja, talán fél évig is elhúzódott volna.
Emlékeztetőül, innen indultunk: 
Itt tartunk most, bár ebből a képből nem látszik, hogy bent, ahogy munka nagyja volt, mennyi minden változott, de bizony nagyon sok esemény volt odabent is.

Nincsenek megjegyzések: