2007. szeptember 5.

Augusztus végi viselt dolgaink

Hol is kezdjem, asszem talán a kocsival. Szegény kicsi kocsinkra rájár a rúd mostanában, de végül is két évig kifogástalanul működött, még használtan is. A műszakija (június) után azért volt még egy-két finomhangolni való rajta, ami augusztusra kinőtte magát, így irány ismét a szerelő, és nézzessük meg, hogy mi is lehet a bibi. Tünetek: hátul üvöltött belőle az olaj, amitől egy kellemes kis olaj-filmréteg telepedett a hátsó ajtóra. Mivel Zalában szereltettük, így csak mindig közvetve hallottuk a híreket, hogy mi történik vele.
Hír 1: Ok, megvan, minden rendben vele, a hengerfejjel volt valami.
Hír 2: Ok a hengerfej, de hát a vmilyen tömítést is ki kellene cserélni. Ok, cseréljük
Hír 3: Nem ok, mert a próbakör után még mindig ott az olaj, de nagyon...
Hír 4: Motort ismét szétkap, nem tudom mit cserél.
Hír 5: 4 ember, élükön Gábor apukájával figyel az autó felett, és matekozik, hogy mi lehet. Mindez vasárnap dél körül.
Hír 6: Megvan a bibi, valamilyen vakdugója a motornak (?) volt a hunyó, ami miatt nem ott csöpögött, ahol végül is a baja volt, hanem az ékszíj valamit csinált. No hát ebből is látszik, hogy mennyire értek én az autó mechanikus működéséhez, de a lényeg, hogy én már a második hírnél fogtam volna egy csákányt, és belevágtam volna az egész motorba... vagy nem tudom, de hogy nem lett volna türelmem végigsakkozni mindent. Számításaink alapján minimum 4X szét- és összerakták a motort. De most már nagyon patentül működik, leszámítva azt az apró tényt, hogy amikor Andiék felhozták a drágát, akkor pont akkor szállt el az önindító kábele, mikor Gábor vitte ki őket a reptérre a nászútjukra, viszont azt már egy nap alatt az itteni szerelő bácsi rendbe hozta. Most egy ideig nem szándékozunk kicsi autónk lelkét ápolni, mert már mi is unjuk azt. :-)
Persze a helyzetet még fokozta, hogy amíg a szakemberek a kocsinkat próbálták életre kelteni, addig mi Vácon múlattuk az időt, csak hogy a lelkiismeretfurdalás el ne kerüljön bennünket. Egyébként a város főterét dönölűen megcsinálták, úgyhogy megéri megnézni: (ez ebből a képből nem derül ki, de Bálintnak a rózsák és a szökőkút is naaagyon tetszett)
Aztán múlt hét végén áthívtuk egy kicsit Erdei családot, azért mert, és egyébként is régen voltak már itt, mindig mi lebzselünk ott, muffinoztunk egy jót, Bálint elvitte Hannát hintapandázni:
...és Hanna bemutatta bilizési szokásait is... :-)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bálintnak annyi jó játéka van, hogy majd mi is gyakrabban megyünk arra fele:)) Képeket kérünk szépen!

Más: Ti imádkoztok az időért?:)))))))))

Új aláírást fejlesztettem ki, k...a okos vagyok ám:)))

Bogosz írta...

Igen, Bálintnak van sok játéka, talán nem is tud köztük unatkozni, de azért néha összejön, akkor nyúz minket. :-)

Látom, okosságoddal egyenes arányban nő találékonyságod. :-) Bár először HVG-nek olvastam, mert ez nálam nem ritka, így vigyázba is vágtam magam egy pillanatra...

Vasárnapra már jó időt mondanak... vagy marad a wellness-fitness...