2008. február 7.

Karinthy

Január havi Dumaszínházunk - ami ismét naon jó volt - mellé, befigyelt egy váratlan lehetőség, ugyanis színházjegy után kutatva egy ismerős lány tudott még 2 jegyet adni Karinthy Ferenc: Leánykereskedő darabjára, meglepő módon a Karinthyba.
Jól el is mentünk, és nem tudom ki volt már ott korábban, de meglepett bennünket ezen színház aprósága, egyben meghittsége, bár ha tekintetbe vesszük azt, hogy egy lakóház kvázi aljába van építve, tulajdonképpen a lehetőségekhez képest nagy.
A darab mindenesetre nagyon jó volt, vígjáték Dunai Tamás főszereplésével, és még egy csomó olyan, főleg szinkronizálásból ismert színésszel, mint Sörös Sándor, Szersény Gyula, hogy csak az S betűvel kezdődőeket említsük... :-) S Voith Ági sem volt figyelmen kívül hagyható epizódja az estének.
Miután ez volt az első este életünkben, hogy Bálinthoz nem átjöttek a nagyiék, hanem őt bandáztuk át, ezért cincogtunk egy kicsit, Gábor elcsábított egy füstös kis helyre, és úgy csináltunk, mintha 22 évesek lennénk, akik most ismerkednek, de mivel már kiöregedtünk ebből az ökörségből, szépen hazatértünk és élveztük a monogámia áldásos nyugalmát.
Viszont a színházban ott volt Karithy Márton, lévén igazgató és majd minden darabnak rendezője v. műv. igazgatója. Ezt a darabot, amit láttunk például az apja írta. Érdekes lehetett az apját rendezni...
Hétvégén megyünk Boban i Marko Markovic Orkestar Kalasnyikov koncertre a MŰPA-ba, Gábor külön kérésére, úgyhogy repül a kultúrális életünk, ki tudja hol áll meg... :-)

Nincsenek megjegyzések: