2007. augusztus 25.

A NAGY PAKOLÁS

Augusztus elején nagy fogadalmat tettünk, miszerint rendbe tesszük a dolgainkat minden szinten (szinte minden - mint a Skálában), értve ezalatt a lakásban fellelhető lim-lomot, ruhát, gyerekkori emlékeket, játékokat, gardróbszekrény titkait, hiszen még májusban elidegenítettünk a TH pincéjében egy gyakorlatilag akkora területet, mint a fél lakás, így most azokat a dolgokat, amik "a mindennapokban nem kellenek, vagy kidobni még fáj a szívünk, illetve nem siratnánk meg, ha lába kelne", szóval sok-sok fordulóval a fél háztartás leköltözött oda. Eszméletlen, hogy az az évek-évtizedek gondos gyűjtőszenvedélyével felmenőim és jómagam lelkes tárgy-mániája milyen mennyiségű cuccot tud felhalmozni, és ehhez még hozzájönnek a Gáborral közösen zsákmányolt cuccok! Régen láttott étkészletek (de milyen tutik!) és egyéb csecsebecsék kerültek elő, pedig a költözéskor már egyszer selejteztünk, de most kíméletlenebbek voltunk. Megtaláltam például a jó édes apám "Szavalt versek gyűjteménye" gyöngyszemet, amit már évekóta keresett rajtunk, továbbá saját keresztszemes kézimunkámat, és még mi mennyi mást. Azt hittük pik-pak megleszünk vele, de bizony ráment az augusztus, és még nem vagyunk a végén.
Ezzel párhuzamosan Gábor a cég papírjait és egyéb cuccait vette leltárba és nagyító alá, így a tisztogatás még egy fórumon diadalmaskodott, és kijelenthetjük, hogy bizonyos szeletei ingóságainknak sokkal átláthatóbbak mára.
Sőt, még a szülőket is felszólítottuk, hogy a Náluk raktározott cuccokat is bátran szabadítsák fel, és juttassák el részünkre, hisz most már mi is tudjuk tárolni!
Az intézkedések hatására a pincerészünk alaposan megtelt, ellenben így nem kell kiköltöznünk a lakásból, hogy a cuccaink elférjenek!

Nincsenek megjegyzések: