2008. szeptember 23.

Elkezdődött az ovi

Mi pedig mindjárt az első hetet itthon töltöttük középfül gyulladással, csakúgy mint a bölcsit, azt is 3 hét késéssel kezdtük, szintén betegség miatt. De szeptember 8-án már nem volt visszaút, irány a nevelési intézmény. Sikerült a tőlünk nem több mint 300 méterre lévő épületbe kocsival menni, mert előtte még vissza kellett kontrollra kanyarodni a fülészhez, meg szakadt is az eső, így Bálint azóta is néha követeli, hogy autóval menjünk v. jöjjünk onnan...
A tőle szokásos elegáns módon beszokott kb. 2 perc múlva, csak első nap volt délig, azóta minden nap ott alszik, és semmi hiszti vagy sírás nincs. Imádom. Azt ugyan nem tudjuk, hogy mivel telik az ottlét kb. 8 órája, mert nem mesél semmit, néhány elejtett mondatból próbáljuk a képet összerakni, de látszólag nagy bajai nincsenek. A ruháján található maszatokból pedig az étlap is ki szokott derülni, mert ugye az oviban előke már nincs, de kulturáltan enni még azért nem nagyon tudnak... :-)
Érdekes továbbá, hogy fogalmam sincs, hogy a többi szülő mikor viszi/hozza a gyerkőcét, általában 1-2-vel találkozunk, amikor mi megyünk vagy jövünk, de én azt látom, hogy 8-kor még alig vannak, viszont 3/4 4 kor én már majdnem mindig utolsó-előttinek hozom el gyermekünket. Manapság meddig dolgoznak a szülők? Én a kis laza munkarendemmel 4 órában + egyéb ügyintézés + háztartás, nem is nagyon tudnám vinni korábban, de nem is tudnám elhozni korábban, úgyhogy ez egy rejtély egyelőre, de majd kibogozzuk.
Bálint egyébként "odobának" hívja az ovit, mert a "v" betűt még mindig nem kapni a boltban, de itt van logopédus, majd az beleveri.
Ilyen jól fésült gyerekként kezdtük az ovit:

Nincsenek megjegyzések: