2008. szeptember 6.

Balaton ismét

Mivel nem abból a fajta fából faragták ezt a családot, akit megrettent egy nem jól húzott kártya miatt a balatoni fizetővendéglátásban, ezért az augusztus 20-i csonka hetet ismét odaszerveztük. Most már biztosabbra mentünk, ismerős nyaralóházába ettük be magunkat egy hétre.
Természetesen, jó szokásunkhoz híven, a bulit ismét egy autó lerobbanással indítottuk, hisz ez már hagyomány. Szerencsére csak a vízpumpa szállt el, kár, hogy ez kb. Siófok előtt, ami csak azért gáz, mert pont félúton Pest és Zala között. Merthogy vontatni kellett a kis drágát, mivel a helyi erők kérdéses időpont környékén zsebre vágott kézzel álltak a probléma előtt, és nem is nagyon akarták onnan elővenni azokat. Pedig jó magyar forinttal fizettünk volna... No így sikerült a trailert magasabb árfolyamon beszereznünk, mint a javítást. Kis magyar valóság...
Mindenesetre Szárszón már kaliberekkel jobb elszállásolásban volt részünk, az idő is nagyon rendben volt, úgyhogy némiképpen kárpótoltuk magunkat.
Képeket apukám készített, de azóta sem láttunk egyet sem, úgyhogy ha majd látunk, közöljük is.
Viszont évek óta, még a megboldogult M7-es továbbépítése előtti időkben megszámlálhatatlanul sokszor autókáztunk el a szemesi Kistücsök étterem előtt, és minden alkalommal megjegyeztük, hogy bemehetnénk ide egyszer, valahogy nem volt rá alkalom, de most találtunk végre, és benéztünk. Hát, nem azt kaptuk, amire számítottunk, mert kis kockásterítősnek tűnt és a végén az elmúlt évek egyik lealternatívabb formációját kaptuk, savanyúuborka levessel és sültpaprika levessel, így aki arra jár, ne kövesse a mi példánkat, hogy évekig kihagyja, hanem tessék bemenni, és tenni egy próbát!

Nincsenek megjegyzések: