2008. augusztus 12.

Balaton 2008 - 2. rész

Ott tartottam tehát, hogy az első hét kész szívás volt, viszont a másodikon már úgy működött minden, mintha nyár lenne már tényleg.
Itt térnék ki akkor egy kicsit az általános benyomásainkra. Megállapítottuk, hogy balatoni nyaralók is polarizálódnak. Ahol mi voltunk, az ugye a nyugati része, élek a gyanúval, hogy Siófok környékén ez nem feltétlen van így, de azt láttuk, hogy némelyik nyaraló felér egy kacsalábon forgó kócerájjal, a másik fele meg, mintha itt hagyták volna a '80-as évekből. Alig van egészséges középszint, ahol ugyan nem aranyból van a csap, nincs napkollektor a tetőn, viszont rendben, tisztán van tartva egy átlagos nyaraló. Nekünk mondjuk ahhoz a '80-as éves verzióhoz volt szerencsénk, néztünk is az első este körbe, és meg is jegyeztük, hogy csomó dolgot lehetne rajta javítani, kis odafigyeléssel. Ha egy kijelentéssel élhetnék: "műanyag tiffany lámpa". Ez volt a nappaliban a plafonról lefelé, és ez jellemezte az egész milliőt. No de hát kicsire nem adunk.
A Balatonon még mindig uralkodnak a kedves németek, pont olyanok mint a Habsburgok: semmit nem felejtettek, viszont semmit nem is tanultak. Üvöltenek, mint az állatok, tele van velük a part, ja és egy-kettő még mindig nem tudott túllépni a Bundesliga frizun, ami elöl praktikus, hátul szép. (ld. Gottschick Ildi - sztereotípiák - kösz!!!) :-)
Igazából mi csak néhány napot akartunk egy normális nyaralóban eltölteni, ez többé kevésbé sikerült, jövőre biztos nem így csináljuk majd, merthogy Magyarországon még mindig felháborító módon történik egy jó pár minden, mintha nem is telt volna el az elmúlt majd két évtized. Pontosan ugyanazok a szimptómák vannak, mint anno, ami azért kicsit elkeserítő, de hát ugye legalább a mienk. A holiday-home-ot mindenki nagy ívben, ha jót akartok magatoknak. A honlapjuk jól és impresszíven működik, de ennyi, különben egy rakás ...
Ennyire negatívok egyébként még talán soha nem is voltunk, mint ezen a kiruccanáson, azt hittük, ha gyengébb is lesz az idő, akkor majd kirándulgatunk, de annyira rossz volt, hogy inkább el sem indultunk, amikor meg végre jó volt, akkor meg strandoltunk, úgyhogy ez is furcsa volt kicsit.
Amikor már jó volt az idő, majd beleszorult a kismedencébe:
Tud élni...Amikor csak úgy összeálltak öröm-zenélni az unokatesókkal, a porondnak spontánul a vízakna teteje szolgált:

Nincsenek megjegyzések: