2008. augusztus 4.

Balaton 2008 - 1. rész

A keresztelőről az utunk Fonyód-Alsóbélatelepre vezetett, ahol is átvettük 2 hétre bérelt kis nyaralónkat. Eredetileg nem akartunk mi 2 hétre menni, elég az a 10 nap, de itt csak szombattól szombatig lehetett bérelni, viszont az egy hét meg olyan kevés. Tavaly Gábor már a 3. napon jelezte, hogy "na, akkor én most érkeztem meg", és mire kezdtünk igazán belelendülni, már kellett is hazajönni. Amúgy nem üdültünk a Balatonnál 2000 nyara óta, ideje volt egy kicsit itt múlatni az időt. Azért a Balaton az még mindig a Balaton. Én nem is értem, hogy miért mennek a magyarok nagy számban Horvátországba, amikor itt van nekünk a Balaton. Nem utolsó sorban az is volt a tervünk a nyaralóval, hogy kiváló terepnek gondoltuk Bálint 3. szülinapi bulijának megünnepléséhez, mármint a gyerekbulihoz legfőképp, úgy, mint tavaly Horpács volt. Sajnos ez a tervünk kútba esett, de megtanultuk legalább, hogy pesti vendégeknek, ne Pesttől 150 km-re rendezzünk bulit... Viszont jöttek nagyszülők, rokonok, Orsika a szomszédból, úgyhogy nem unatkoztunk.
Nos, átvettük a nyaralóegységet, belaktuk és az első nap fürdése után ránk szakadt a rossz idő, a maga 13 fokos hideg-rekordjával. Amikor már 2. napja néztük a nyaraló teraszáról, hogy szakad, süvít a szél és a társasjátékokra is kezdtünk ráunni, akkor alkalmasnak éreztük a terepet egy elsőfokú füstmérgezéshez, de ez már egy másik történet, akit érdekel, majd egyszer elmeséljük. Három napi szívás után felkerekedtünk és hazalátogattunk, kicsit dolgoztunk és vissza másfél nap múlva, hogy Bálintot megünnepeljük a javuló időjárásban és egy grillpartival, no meg töménytelen mennyiségű ajándékkal. (Ld. külön bejegyzés.)
Nagyjából innen indult a második hetünk, amire viszont már nem lehet panaszunk, Balcsi 25 fok, napsütés, sült hal, fagyi és palacsinta.
Azért felmentünk a kilátóhoz:A mi kis házi majmunk:

Nincsenek megjegyzések: