2008. május 2.

Bakonyi kirándulások

Sokáig szerveztük, pontosabban sokáig egyeztettük, de végül összejött, és szuper 3 és fél napot töltöttünk a Pápa-Veszprém-Zirc háromszögben az Erdei családdal. Főhadiszállásunk Ganna volt, amiről eddig fogalmunk sem volt, hogy létezik, de ha más sem hallott róla, akkor ne szégyelje magát, mert ez egy kis zsákfalucska Pápától délnyugatra, és a fő nevezetessége, hogy az itteni templom altemplomában az Eszterházy családnak van egy meglehetősen nagy temetkezési helye. Ahogy az útikönyv szépen megfogalmazza, "50-nél is több Eszterházy várja itt a feltámadást".
A szállás ismét Timi érdeme, aki időt, energiát és figyelmet nem kímélve ráakadt a Bodzásra, erre a helyrepofozott kis parasztházra. Tényleg jól megcsinálták, hát még a marketingesük és a fotósuk milyen jó munkát végzett. :-) Kíváncsiak kedvéért, és kedvcsinálónak, mert tényleg ajánljuk őket: www.bodzas.hu
Már csütörtökön megérkeztünk, természetesen miattunk, a kapitalizmus hős építői miatt kicsit csúszva, de első dolgunk a kipakolás után az volt, hogy vacsizzunk egyet Pápán, no meg érintőlegesen megtekintük annak főterét és sétálóutcáját.
Kölcsönkértük Hannát a képhez:
Pénteken aztán elkezdtük Timivel a két napig tartó jó értelemben vett erőltetett menet diktálását, hisz egy hétre való néznivaló volna itt, de mindenhova úgysem mehetünk, de azért megpróbáltuk. :-)
Farkasgyepűt meglátogattuk, de túl hosszadalmas lett volna a vízesés/csobogóhoz elmenni, úgyhogy irány Magyarpolány, ahol kálvária hegyet másztunk:
Aztán elmentünk Ajkára, néztünk volna kristályokat, de oda csak csoportosan lehet bebocsátást nyerni, így elmentünk egy bánya- és ásványmúzeumba, amit nagyon jól megcsináltak, van egy 500 méter hosszú berendezett bányaszakasz, ahova Bálintot csak veszekedés árán tudtuk berángatni, de a végén a kül. bányagépeket bemutató résznél már alig lehetett lerobbantani a masinákról. Délután végül elmentünk Sümegre, a várba, ami szintén rendben van nagyon. Felsétáltunk, kicsik, nagyok egyaránt. Ez Bálintnak nagyon tetszett, bár nem viccből találták ki...
folyt köv.

3 megjegyzés:

Vik írta...

Mi is voltunk Gannán néhány éve, a Körte Portán. Jó kis környék.

Névtelen írta...

Vik, ez a mellette lévő ház:))

Vik írta...

ah :)