2007. július 1.

Baráti esték

Annyi minden történt a napokban, de nem szeretnék két - számunkra fontos - eseményről beszámolni.
I.
Ruti és Márk eljött hozzánk Bálintnézőbe. :-) Tényleg rég óta szervezzük, és tényleg akartuk, de hát így van ez 4 elfoglalt ember esetén, néha éveket kell várni egy randira... :-) De a lényeg, hogy ideértek, megtekintették gyermekünket, helyesek voltak, és helyesek voltunk mi is :-), ettünk egy könnyű vacsit prezentálásomban, és ami a legfontosabb, hogy dumáltunk egy jót és megtudtuk, hogy legnagyobb örömünkre össze kívánják életüket kötni a nem oly távoli jövőben! Mi már várjuk! :-) Köszönjük Ruti és Márk!
II.
Hasonlóan régóta szerveződött, mondjuk nem két éve, de kb. fél éve a sushi-vacsi Rácz Timiékkel. Miután mi nem vagyunk - még - annyira járatosak a japán gasztronómiában, ellenben Timi-Ceró igen, ezért javítottak egy kicsit ezen a státuszunkon. Bálintostúl átmentünk Hozzájuk, és házhozrendeltünk, hogy inkább a négy fal között bénázzunk először a fapálcikával.
Ettünk kb. 8 fajta sushit, meg makit, meg már nem is emlékszem milyen fedőnevű dolgokat, zsírhalat (jól írom?) és tintahalas cuccot, pácolt-gyömbéres valamit a falatok között, és közben nagyokat sandítottunk egymásra, hogy kinek hogy ízlik. Ízlett, nagyon laktató néhány falat is, és különleges élmény a magyarosabb ételekhez szokott nyelvünknek. Bár ha belegondolok nem ritkán szoktunk görögöset, kínaiasat, spanyolosat és nem utolsósorban jó kis olaszos étkeket enni, de ez most egy új élmény volt. És még mennyi mindent ki lehetne próbálni...! Az az egy viszont biztos, hogy a japán és a magyar konyhának radikálisan más az elképzelése a desszertről. A rendelés alapján (kókuszkocka és monchi) arra jutottunk, hogy odaát a süti alapja egy fehéres-szürkés nyunyás valami, amibe vagy mákos masszát tesznek, golyót csinálnak belőle és fekete szezámmagba forgatják a monchi esetén, a kókusz kockánál meg meglepő módon kockára vágják és kókusszal szórják meg. Hol van ez a mi meggyes rétesünktől vagy az almáspitétől!!! Fényévekre! De próbának jó volt! Köszönjük Timi és Tibi! A gyerkőcök azért megmaradtak a Nesquik golyók tejbe áztatásánál. :-) Biztos ami fix!

Nincsenek megjegyzések: