2007. február 6.

Diploma előtt - 2007

A minap betelefonáltam a Debreceni Egyetem pedagógia tanszékére, hogy a szakdolgozatom/államvizsgámmal kapcsolatosan érdeklődjek az órarendem iránt (kb. 1 tantárgyam kell hogy legyen még) és megleptek. Az egyetem szerint én már végeztem. Mondom jaj, de jó, "akkor megyek a diplomámért pénteken, jó?" Vicces lenne, ha valamilyen csoda folytán oda is adnák azt a tanulmányin... :-) Nem tudom hogy csinálták ezt szakdolgozat, hospitálás, terepgyakorlat, kutatómunka, tanári szakdolgozat és gyakorlati tanítás - vizsgatanítás, hovatovább államvizsga dokumentumok nélkül, de ez már csak az egyetemi bürokrácia titka marad.
Mindenesetre ami a valóság, az az, hogy a jobbik énem úgy döntött, hogy most már Istenbizonytényleg kipréselem magamból a szakdogát, és júniusban megcsinálom az államvizsgát (némi egri főiskolai tanítással spékelve a dolgot), Egyrészt azért mert. Másrészt meg mert még a végén megérjük azt, hogy GYED/GYÁS, stb. GY-vel kezdődő állami "támogatás" mellett fizethetek a sulinak. Bár ha jól tudom ez már csak a most kezdőkre vonatkozik. Jelenleg... ki tudja milyen okosakat találnak még ki...
Úgyhogy lőttek annak a tervemnek, hogy saját "gyerekprogram-miatti" itthoni visszafejlődésem/elbutulásom/betompulásom/beszűkülésem folyamatát elnyújtott diploma megszerzéssel tompítsam, így redőzöm még egy kicsit a szürkeállományom, hátha hasznára lehetek egyszer még a jó magyar munkaerőpiacnak.
Sűrű egy tavasz lesz, de jó időre az utolsó ilyen, azt fogadom. Bár ahogy magam ismerem...

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha megkapod akkor gratu!:)) ha mégsem akkor pedig hajrá, és ha tudok vmiben segíteni (gyerekfelvigyázás, gépelés, akármi...) akkor szólj!!!

Bogosz írta...

próba, működik-e a komment...

Bogosz írta...

működik