2007. február 21.

A csupasz majom

Egy roppant érdekes evolúciós elméletet szeretnék figyelmetekbe ajánlani. Először egy nagyon lelkes - és nagyon jó - tanárunktól - megérdemli hogy le is írjam a nevét: Dr. Buda Mariann - hallottam az elméletről, s már akkor is tetszett, de aztán nem foglalkoztam vele nagyon, de most ismét belebotlottam. Nem tudom ismeritek-e, de lényege, hogy lehet, hogy az emberszabású majmok és az emberek közötti - mai napig is hiányzó/keresett - láncszeme egy lényegében vízben élő majom fajta. Bizonyíték erre az ember szőrzetének növekedési iránya, a vízháztartásunk milyensége, a zsírsejtjeink, az ujjaink közötti úszóhártya "csökevény" és még jó pár ok.
Nem tudom itt felsorolni azt a rengeteg dolgot, ami bizonyíték a fenti felvetésre, ezért ajánlom a következő oldalt, ami olvasmányos stílusban feszegeti a problémát. 10 percet megér, mert érdemes és érdekes...
Jó szórakozást!
Ja, és ha valahol találkoztok Desmond Morris: A csupasz majom könyvével, akkor csapjatok le rá légyszi a nevemben, minden pénzt megadok érte! Komolyan!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez izgalmas, kösz a linket.