2006. április 10.

Sűrű vasárnap

A szombati jamboree-zás után vasárnap csomó tennivalónk akadt:
- először is elvittük a gyerekünket két hónapi kihagyás után ismét babaúszásra, mivel a februári órákból lógtunk kettőt és most gondoltuk bepótoljuk, hátha most már jobban élvezi ő is. Hát ez nem talált. Egyelőre nem úgy néz ki, hogy ő lesz az új generációs Darnyi Tamás. Mivel én dögrováson vagyok Gábor ment be vele úszni, de már a vízreszálláskor lefelé görbült a szája, 2 perccel később a könnye is eleredt és 10 perc múlva vígasztalhatatlanul bömbizni kezdett, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy nem nyektetjük tovább, kihoztuk a medencéből. Csodák csodájára a szaunában már a régi önmagát hozta és az öltöztetőben már csapta is a szelet a lányoknak. Úgyhogy most jó időre felfüggesztjük ezt a programot, talán ha már elmúlt 1 éves, esetleg a Balaton majd meggyőzi őt arról, hogy jó dolog az a pancsi a nagy vízben. (Pedig itthon a nagy kádban szeret fürdeni... :-( )
- az uszi után irányt vettünk a Szépművészetihez, hogy anyuékkal megnézük a spanyol festők kiállítását. Apu egyik kolleganője mellékállásban itt idegen-elvezető úgyhogy szervezett egy kis csoportot mellénk még és úgy néztük végig a kiállítást. Egyébként mindenkinek ajánlom, hogy idegenvezetővel látogassa meg ezt a kiállítást, mert úgy igazán élvezetesebb. Bár aki nagyon sokat tud Goya, Velazquez és társai munkásságáról, annak úgy biztos unalmas.... :-) Minekünk nagyon jól jött és tényleg szép a tárlat. Még a Bálint is élvezte, felnőtteket lepipáló módon viselkedett, kultúráltan figyelt és leginkább a tárlat fénytechnikai megoldásai után érdeklődött.
- egy jó kis estebéd után (5 óra) pedig elegett tettünk állampolgári jogunknak (ha tetszik inkább kötelességünknek...), és elmentünk szavazni, kisebb rendszerzavart okozva azzal, hogy a Gábort ide kértük szavazni. Mi is a választásokkor találjuk ki, hogy most már ideje lenne bejelenteni őt Pestre...
Összességében kellemes és sűrű kis vasárnap volt, nem is beszélve arról, hogy milyen szép volt az idő. Öröm ilyen időben kimozdulni. Lábunkban jóleső fáradtsággal csüccsentünk le a villanypásztor elé, hogy a választási eredményeket figyelemmel kövessük. A következő fordulónál mindenki figyelmébe ajánlom a királyi TV adását, mert bár külalakban nem sok élményt nyújtottak, annál inkább szövegben. Hihetetlen dumákat eresztettek meg. Viszont az RTL Klubbot akkor is messziről elkerüljük.

Nincsenek megjegyzések: