2006. február 13.

Üvegtigris 1+3/4

A hétvégén kiszabadultunk egy kicsit.
Immáron majd 8 hónapos kihagyás után ellátogattunk a Pólus mozijába, hogy megtekitsük az Üvegtigris legújabb részét. Legutoljára a Csillagok háborúja leg-grandiózusabb részét néztük meg, amikor az effekteket velünk együtt a Bálint is végighallgatta, és nem kis izgalmat okoztunk Neki is, ahogy az a rugdosásból kiderült.
No de térjünk vissza az tájgerhez. Írtak már róla jót és rosszat is, de azt hiszem az a kritika volt a legtalálóbb (sajnos már nem emlékszem hol olvastam), hogy reméljük nem csinálnak egy harmadik részt, mert azért azt megtölteni tartalommal az első kettő után nehéz lenne....
A film a háromnegyed részéig még egész jó is, a szokásos szintet hozza minden szempontból, de ott valahogy elfogyhatott a lendület és az ihlet, mert a vége valami indokolatlan és zavaros valamivé vált, gondoltuk nem véletlenül, még ha az élvézeti értéket így erősen rontották is a készítők. Ismét átéltük azt a élményt, hogy egy poénon csak mi röhögünk és a mozi többi nézőjének nem esik le, vagy félreértik.... (Róma... gondolák...), hogy miért van ez így mindig?
Mindenestre egynek jó volt, legalább ettünk sajtos Nachost is, amit igazán szeretünk, meg kéz a kézben sétáltunk, amire szintén régen volt már példa. Azért egy kis pénzt sikerült a legkisebbre is elköltenünk, de ezen már nem is csodálkozom, hogy mindenhol találok valami Neki vehetőt....
Ami még megállapítást nyert a hétvégén, az az volt, hogy az embereknek vagy k...a sok pénzük van, vagy ennyire szeretnek "plázában" lenni, mert a Pólus a hozzá kapcsolódó Tesco körül soha nem szűnő autós dugók, parkoló autó hegyek és tömeg van. Nem csak karácsony körül, hanem MINDIG. Ez hihetetlen, de hát mit lehet tenni?!

Nincsenek megjegyzések: