2013. január 5.

Uránia

Bár életünk első közös moziélményén már túl vagyunk (Sammy 2 - 3 D), de azt majd egy másik alkalommal írom le, viszont ez már a második volt és felettébb érdekes. 
Az idei télre a nagy mozihálózatok Az öt legenda című filmet gondolták alkalmasnak a gyerekeknek, ezzel szemben széplelkű Bálintunk azt túl hangosnak (értsd félelmetesnek) tartotta, aszonta, hogy őaztánaztnem... Mit volt mit tenni, vétójoga van, Grétunak meg még szavazati joga sem, így körül kellett nézni máshol. Először is felhúztam magam, hogy miért csak ez az egy film van, aztán második idegességemben beírtam a google-ba, hogy gyerekfilmek, és láss csodát, feldobta, hogy a Puskinban és az Urániában játsszák a Micimackót, azt a klasszikust, amikor füles farkát keresik, továbbá fegyverkeznek a "rögves" ellen, amit Robert Gida rosszul ír bagoly meg félreértelmez. 
Gyorsan foglaltunk is négy helyet a matiné-előadásra, összerántottuk magunkat és mentünk is. Ugyan volt ott a pénztárnál egy kis kavarodás, vagy csak nagyon karácsony után volt, mindenesetre megszereztük a jegyeket. Bálint első rökönye az volt, hogy NINCS PATTOGATOTT KUKORICA!!! Tényleg nem volt. Az egyetlen vendéglátóipari egység egy indiai étterem volt, vagyis inkább büfé, ahol Gábor max 2 zacskó csipszet tudott szerezni. Ami még nagyon furcsa volt, hogy volt ugyan dolby surround, de közel sem üvöltött, és nem dübörgött a mellkasom egy-egy basszusosabb jelenetnél, így értelemszerűen, a film kezdetekor elcsomagoltattuk velük a csipszeszacsikat, nehogy túlharsogják vele a filmet. 
Igazi, szépen felújított, békebeli mozi, ez egy kis terem volt, mondjuk annak a 10 nézőnek pont elég is volt, ráadásul még a hagyományos felhajtható ülésekkel. Ez csak Bálintnak jelentett a film egyik kényes pillanatában gondot, mert izgalmában akkorát ugrott, hogy eltávolodott az üléstől, az ugye felcsapódott, és Bálint visszafelé rendesen becsúszott alá... :) Folyt a könnyünk a röhögéstől, ő is vihogott magán, de hát, kellett neki úgy néznie, mint itthon, mint akiben higany van, állandóan le-föl ugrál izgatottan és nem ül a fenekén. 
Egyszóval nagyon kellemesen csalódtunk ebben a moziban, a mi előadásunkkal egy időben csomó más, különböző rétegű és korú embereknek is volt előadás. Tényleg frankó hely!

Nincsenek megjegyzések: